Prosecco.si

MIRNA VINA

Iz okoliških vinogradov

TRADICIJA IN KAKOVOST

Severni del Italije z Venetom in Furlanijo – Julijsko krajino premore nekatera izmed najkvalitetnejših in najbolj prestižnih vin sveta.



ALISIA Pinot Grigio

delle Venezie DOC


Sivi pinot SUHO


Pinot Grigio delle Venezie pomeni posebno kategorijo sivega pinota. Kljub temu, da gre za mlado, nebarikirano vino, je Pinot Grigio delle Venezie elegantno in zrelo vino. Odlikujejo ga arome medu in zrelega darja.


Vsebnost alkohola: 12.00 – 13.00 %

Skupni sladkorji: 5.50 – 6.50 g/l

Skupne kisline: 5.00 – 6.00 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 10°C – 12°C.

Kombinacija s hrano: zelenjavne jedi, rižote, testenie, perutnina, morska hrana, mladi mazavi kravji siri.


DrinkS Business Pinot Grigio Masters SILVER 2018

LA International Wine Competition SILVER 2018

San Diego Wine Competition SILVER 2018

NY International Wine Competition GOLD 2017

ICONA Cabernet Sauvignon DOC Venezia


SUHO


Nebarikiran, svež 100% cabernet sauvignon. Vino z lepo uravnoteženimi tanini in kislinami, ki ga karakterizirajo arome zrelega jagodičja in začimb.


Vsebnost alkohola: 12.00 – 13.00 %

Skupni sladkorji: 5.50 – 6.50 g/l

Skupne kisline: 5.00 – 6.00 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 16°C – 18°C.

Kombinacija s hrano: rdeče meso, žar, zreli in starani siri.


CARANTO

Pinot Nero IGT


Modri pinot SUHO


Modri pinot polnega telesa, ki ga odlikujejo sadne arome malin in jagod, značilne za toplo podnebje, v katerem je rasel.


Vsebnost alkohola: 11.00 – 12.00 %

Skupni sladkorji: 8.00 – 9.00 g/l

Skupne kisline: 4.50 – 5.50 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 16°C – 18°C.

Kombinacija s hrano: rdeče meso, žar, zreli in starani siri.



Ripasso della Valpolicella DOC


SUHO


Cuvee sort corvina, rondinella, corvinone.


RIPASSO TEHNIKA:

Mlademu vinu Valpolicella DOC dodamo droži, ki so ostale od pridelave amaroneja. Te vsebujejo majhen preostanek sladkorja in sprožijo ponovno fermentacijo. Vino nato staramo min. eno leto v bariku. Je srednjega telesa z aromami začimb in črnih češenj.


Vsebnost alkohola: 13.50 – 14.50 %

Skupni sladkorji: 6.50 – 7.50 g/l

Skupne kisline: 5.00 – 6.50 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 16°C – 18°C.

Kombinacija s hrano: rdeče meso, žar, zreli in starani siri.



5 Star Wine Vinitaly 2019 91 pts

Amarone della Valpolicella DOCG


SUHO


Cuvee sort corvina, rondinella, corvinone.


AMARONE TEHNIKA (Appassimento)

Grozdje se min. 3 mesece suši (apassimento), pri čemer izhlapi od 30-50% vode, koncentrirajo se arome, sladkorji. Vino polnega telesa, ki min. dve leti zori v bariku. Značilne so bogate arome začimb, cimeta, vanilije, višenj in mehki tanini, zaradi česar ga lahko uživamo takoj, ima pa hkrati tudi potencial staranja 30+ let.


Vsebnost alkohola: 14.50 – 15.50 %

Skupni sladkorji: 5.00 – 6.00 g/l

Skupne kisline: 5.00 – 6.00 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 16°C – 18°C.

Kombinacija s hrano: rdeče meso, žar, divjačina, zreli in starani siri.



5 Star Wine Vinitaly 2019 93 pts