Prosecco.si

PENEČA VINA

Iskrivi mehurčki

ZA VSE PRILOŽNOSTI

Sveža, lahka peneča vina, ki temeljijo na filozofiji prosecca. Primerna za vsako priložnost: v koktajlu, kot aperitiv, pospremijo tudi glavno jed ali sladico.



MUŠKAT

Fashion Victim



SLADKO


Beli muškat, tipičen za Veneto. Izredno aromatično, a sveže peneče vino s tipičnimi aromami muškatnega grozdja.


Vsebnost alkohola: 6.50 – 7.50 %

Skupni sladkorji: 90.00 – 100.00 g/l

Skupne kisline: 5.50 – 6.50 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 5°C – 6°C.

Kombinacija s hrano: sladice.


5 Star Wine Vinitaly 91pts

CWSA GOLD

LA International Wine Competition 94pts

ROSE

Fashion Victim



Extra DRY


Cuvee glere in modrega pinota. Lahko, suho peneče vino z aromami rdečega jagodičja in finimi mehurčki.


Vsebnost alkohola: 10.50 – 11.50 %

Skupni sladkorji: 15.00 – 16.00 g/l

Skupne kisline: 5.50 – 6.50 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 5°C – 6°C.

Kombinacija s hrano: aperitiv, glavne jedi, morska hrana.


Pink Rose Cannes SILVER

Cuvee Lounge



BRUT


Cuvee glere in drugih tipičnih sort iz področja Trevisa.


Vsebnost alkohola: 10.50 – 11.50 %

Skupne kisline: 5.50 – 6.50 g/l


Steklenica 0,2 l / 0,75 l


Temperatura serviranja: 5°C – 6°C.

Kombinacija s hrano: aperitiv, glavne jedi, morska hrana.



8° Concorso enologico nazionale spumanti & bollicine d’Italia SILVER


Lounge

Prosecco DOC



Extra DRY


Svež, saden in izredno piten prosecco.


Vsebnost alkohola: 10.50 – 11.50 %

Skupne kisline: 5.50 – 6.50 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 5°C – 6°C.

Kombinacija s hrano: aperitiv, glavne jedi, morska hrana.


LA International Wine Competition SILVER

San Diego International Wine Competition PLATINUM 93 pts

NY World Wine & Spirit Competition GOLD

CASA DILETTA

Peneče vino



BRUT


Vino odlikujeta svežina in pitnost. Osnova je sorta glera, iz katere pridelujemo prosecco, zato je še posebaj primerno za mešanje v koktejlih.


Vsebnost alkohola: 10.50 – 11.50 %

Skupne kisline: 5.50 – 6.50 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 5°C – 6°C.

Kombinacija s hrano: mixer, aperitiv, lahke glavne jedi.


XALA

Ribolla Gialla



BRUT


Območje pridelave grozdje je Furlanija – Julijska Krajina. 100% rumena rebula. Aromatično, sveže in sadno vino, pridelano po charmat metodi.


Vsebnost alkohola: 12 %

Skupne kisline: 6.00 – 7.00 g/l


Steklenica 0,75 l


Temperatura serviranja: 5°C – 6°C.

Kombinacija s hrano: aperitiv, lahke glavne jedi.