Vina Antonini Ceresa

Vinska klet Antonini Ceresa se nahaja v mestecu Crocetta del Montello, v vzhodnem delu Veneta. Njeni začetki segajo več kot pol stoletja v preteklost, njen uspeh pa je močno povezan z zgodbo o Proseccu.

Klet Antonini Ceresa prideluje klasična mirna in peneča vina, značilna za regijo, pod svojo znamko pa trži tudi tipična vina iz drugih italijanskih pokrajin. Vina so namenjena širši publiki, vendar pa glavno vodilo vendno ostaja kvaliteta produktov.

Grillo di Sicilia I.G.T.

GRILLO prihaja iz Sicilije. Nekoč se je uporabljal izključno za pridelavo Marsale. Po skorajšnjem izumrtju, je bila sorta v začetku 90. let prejšnjega stoletja ponovno odkrita in danes lahko uživamo Grillo kot sortno suho vino.

Citronasto rumene barve z zelenkastimi odsevi. GRILLO DI SICILIA je sveže, sočno vino z vonjem po citrusih in svežem koščičastem sadju.

GRILLO suho
alkohol 11.50 – 12.50 % vol.
temperatura serviranja 8-10°C
Steklenica 0.75l

Poskusite ga z zelenjavnimi jedmi, rižotami ali testeninami. Prija k perutnini in ribjim jedem ter rakom. Dobro ohlajen, v vročih poletnih mesecih, prija tudi sam kot aperitiv.

Nero d’Avola di Sicilia I.G.T.

Nero d’Avola je najbolj razširjena rdeča sorta na Siciliji, imenovana po kraju Avola v pokrajini Siracuza.

Intenzivno rubinasto rdeče barve. NERO D’AVOLA zaznamujejo intenzivne sladkaste arome začimb, suhega sadja in marmelade iz rdečega in črnega jagodičja. Je polnega telesa, intenzivno, z dobro strukturo. Ima lepo uravnotežene tanine in kisline.

NERO D’AVOLA suho
alkohol 13.00 – 12.00 % vol.
temperatura serviranja 16-18°C
Steklenica 0.75l

Poda se k jedem z žara in k rdečemu mesu. Postrežete ga lahko tudi k burgerju s slanino. Jedi s poudarjenimi divjačinskimi in mesnimi okusi še posebej poudarijo njegove sladke sadne arome.

Primitivo di Puglia I.G.T.

Primitivo prihaja iz juga Italije, iz pokrajine Puglia. Gre za sorto, ki je identična hrvaškemu tribidragu, sorodniku plavca malega, in ameriškemu zinfandelu.

Intenzivno rdeče barve z vijoličnimi odesevi. PRIMITIVO zaznamujejo sladkaste arome začimb in rdečega jagodičja. Je krepkega telesa, z dobro strukturo in srednjimi tanini.

PRIMITIVO suho/off dry
alkohol 12.00 – 13.00 % vol.
temperatura serviranja 16-18°C
Steklenica 0.75l

Poda se k salamam in zrelim sirom, jedem z žara, pečeni jagnjetini in k rdečemu mesu.

Prosecco D.O.C. Treviso

KARAKTERISTIKE
Mehurčki: fini in obstojni.
Barva: svetlo rumena.
Bouquet: intenzivne sadne note.
Okus: svež, uravnotežen.

Extra DRY

Vsebnost alkohola 10.50 – 11.50 %
Skupni sladkorji 13.50 – 14.50 g/l
Skupne kisline 5.00 – 6.00 g/l

Steklenica 0,75 l

Temperatura serviranja: 6°C – 7°C

Kombinacija s hrano: aperitiv, glavne jedi, za mešanje v koktejlih.